Slik kan du bli kvitt flyskrekken

Foto: Jakob Owens/Unsplash (CC0 1.0)

Det er ingenting galt med å synes at det å fly er skremmende og stressende, men det kan være veldig begrensende, særlig om man er eventyrlysten og må reise lange avstander.

Det går faktisk an å overvinne denne frykten. Vi har samlet et knippe tips fra reisenettsteder og artikler om hvordan du kan overvinne frykten:

1. Gjør reisen så komfortabel som mulig

Reisefeberen kan gjøre at man får litt høyere puls enn vanlig. Derfor er det viktig å gjøre gode forberedelser og ta vare på seg selv gjennom hele turen for å beholde roen.

En god natts søvn, god tid på flyplassen og under boardingen gjør at man stresser kroppen minst mulig før take off, skriver NRK.

Travel & Leisure anbefaler å velge gode seter. Sitter man lengre foran i flyet vil eventuell turbulens være mindre. Eventuelt kan du også oppgradere til bedre seter for ytterligere komfort.

2. Gjør research og avled deg selv

Forsøk å fokusere på noe annet enn at du sitter i et fly. Se en film på nettbrettet, hør på musikk, les en bok eller bruk god tid på ditt favorittmagasin.

Å fly er en av de tryggeste reisemåtene som finnes. Det er mikroskopiske sjanser for at noe galt kan skje under flighten din! Statistisk sett er bilturen til flyplassen farligere enn selve flyturen, skriver NBC News.

3. Lyder og turbulens er ikke farlig

Hvis du mener at du hører en ulyder eller føler at turbulensen er ekstrem bør du lese dette:

Moderne fly er bygget til å tåle lynnedslag og ekstremt vær. Piloter er godt trente til å takle og unngå turbulens, skriver T&L i denne artikkelen om temaet.

Piloter har også full oversikt over hvordan det tekniske i flyet har det, så å høre etter ulyder eller mene noe om fart ved landing trenger du ikke bekymre deg for.

4. Bruk de rundt deg

Om du reiser med venner eller familie kan det å prate være en god avledningsmanøver. Om man reiser alene kan dette også være en fin måte å bli kjent med nye mennesker på. Underholdning og sosial omgang får hormonene i gang, skriver Express.

Tenk også på hva som venter deg og hvor mye du kommer til å oppleve.

5. Unngå alkohol

Å kjøpe småflasker med brennevin i tax free-butikken er en dårlig idé, hevder Express i sin artikkel. Å ty til alkohol eller medisiner gjør at man anerkjenner frykten.

God tur!

Respond to Slik kan du bli kvitt flyskrekken

Leave a reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.