Her spiser du «billig gourmet» i Oslo

Du er i hovedstaden, har lyst på noe ekstra godt, men budsjettet ditt tilsier ikke at du kan blåse 2000 kroner for maten per person.

Hvor skal du spise?

Dette er vår guide til hvor du finner utrolig god mat til en billig penge:

Smalhans, Waldemar Thranes gate 10

Vi begynner med de åpenbare – de som er nevnt i restauranthåndboka til Michelin. Smalhans holder til på St. Hanshaugen har i to år på rad blitt kronet med «Bib Gourmand», en tittel som Michelin tildeler steder der man får god mat for en billig penge.

På kveldsmenyen kan man velge mellom Smalhans- (450,-) eller Krøsus-menyen (650,-) – en god pris for maten man får servert. Menyen består av rustikke retter, servert på mormors servise, i et uformelt og behagelig lokale.

Smalhans serverer også «husmannskost» hver dag – et middagsmåltid for 175 kroner mellom 16.00 og 18.00. Sjekk deres Instagram-konto for hva som er dagens rett!

Dagens Husmann: Entrecôte taco med kimchi,bbq dressing og byggryn. Inspirert av @evenramsvik #lavaoslo

A post shared by Oslo – Norway (@smalhans) on

Restaurant Eik, Universitetsgata 11

Restaurant Eik ligger et steinkast unna Nasjonalgalleriet og ble også tildelt Bib Gourmand i årets Michelin-kåring.

Her er stilen noe strammere enn Smalhans – tenk blazerkledde menn og pyntede damer.

Du kan velge mellom femretters meny til 595 kroner,  fireretters meny til 495 kroner og en treretters til 395. Vinmenyen til de tre ulike menyene koster ca. det samme som maten.

Sjekk menyen på deres hjemmesider.

Pjoltergeist, Rosteds gate 15B

Hva får du om du kombinerer en pjolter og et poltergeist? Jo, Pjoltergeist, selvfølgelig.

Med en fot i Norden og den andre i Asia er denne restauranten en yndling blant mange foodies, blant annet har matblogger Anders Husa skrevet og Julie Balas at dette er deres desiderte favoritt i Oslo.

Matmenyen «Zuper pakki» koster deg 750 kroner. Denne restauranten omtales som et «no nonsense»-sted, der de ikke tillater barn og er herlig uformelt (de tar også islandske kronur, men ikke kredittkort).

Her anbefaler flere at man benytter seg av vinmenyen, for de sitter på mye vinekspertise hos Pjoltergeist. Vinpakken er ikke satt, men tilpasses etter menyen. Skál!

#felix #fermentedshit #nofuckmummi #pmat

A post shared by Pjoltergeist (@pjoltergeist) on

Bass, Thorvald Meyers gate 26C

Bass åpnet dørene i fjor sommer og høstet gode anmeldelser. Menyen består av småretter som man kan dele, så her er det ingen skam med en «Norwegian arm» for å stjele en bit fra bordmakkerens tallerken. Prisen er 50 til rundt 130 kroner per rett.

Stedet blir ofte fullt, så husk å booke bord!

NO FILTER!! Vi åpner kl. 17:00. #bassoslo

A post shared by Bass (@bassoslo) on

Bokbacka, Skovveien 15

Bokbacka omtaler seg selv som en nordisk matbar, og skriver at deres misjon er å formidle folkelig gourmet.

Vi har selv besøkt Bokbacka og kan anbefale stedet om du er villig til å punge ut det lille ekstra. Matmenyen Omakase (løst oversatt fra japansk blir dette «trust the chef») koster 795 kroner og sammen med drikkemenyen må du forvente å minst legge igjen 1500 kroner per person.

Du får sitte ved bardisken og kan se på at kokkene gjør siste dandering på maten din. Sjefskokken på Bokbacka har erfaring fra Noma og Bagatelle, skriver Anders Husa. Han mente i sitt blogginnlegg fra 2015 at dette stedet har Michelin-potensiale!

Kolonialen, Sofies gate 16

Pontus Dahlstrøm, som var med på å starte tre stjerners-restauranten Maaemo, står bak denne nabolagsrestauranten på Bislett.

Forrettene på Kolonialen koster under 200 kroner, mens hovedrettene beveger seg opp mot 300 kroner – slett ikke galt for så god mat, mener Godt.no.

Atmosfæren skal være varm og god, og du føler deg som en del av en kulisse, skriver Dagbladet i sin anmeldelse.

Whole roasted cauliflower, horseradish, smoked mackerel and a parsley and brown butter sauce.

A post shared by KOLONIALEN BISLETT (@kolonialenbislett) on

Respond to Her spiser du «billig gourmet» i Oslo

Leave a reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.