Fire av snåleste festivalene i verden

Foto: flydime (CC BY-SA 3.0)

Om sommeren valfarter nordmenn til festivaler, både innenlands og utenlands, enten det er Sommerfesten på Giske eller den årlige oransje festivalen i lille Roskilde.

Det er selvsagt en festival for alt mulig rart, og vi har samlet et knippe av de sprøeste. Disse har virkelig funnet sin nisje:

  1. Cooper’s Hill Cheese Rolling and Wake – Gloucester, England

I Norge har vi potetløp, mens i Gloucester har de osteløp. Festivalens hovedarrangement går ut på at man skal løpe etter et ostehjul ned en stupbratt bakke. Den som krysser mållinjen i bunnen først vinner ostehjulet.

I teorien skal vinneren også klare å plukke opp osten før man går i mål, men ostehjulet får et forsprang på ett sekund og har en toppfart på over 100 km/t.

Neste arrangement er i slutten av mai, så det er bare å booke billetter. Her er osterullefestivalens hjemmeside.

Foto: Dave Farrance (CC BY-SA 3.0)

2. Frozen Dead Guy Days – Nederland, Colorado, USA

Denne festivalen har i 16 år på rad feiret en frossen, død kis gjennom tre dager med livemusikk og fest.

Historien om denne festivalen har en norsk opprinnelse. I 1989 tok nordmannen Trygve Bauge med seg liket til sin avdøde bestefar Bredo Morstøl til USA for å få han fryst ned. Håpet er at framtidens forskning en gang skal kunne gjenopplive mannen. Morstøl oppbevares på tørris og det absurde forskningsprosjektet feires altså hvert år i den lille landsbyen.

Ifølge VG skal festivalen trekke tusenvis av besøkende, noe som gjør at Nederlands økonomi overlever gjennom vintersesongen. Det arrangeres konkurranser som kisteløp og frozen dead turkey bowling!

Les mer på Frozen Dead Guy Days’ hjemmeside.

#FDGD15 #CoffinRaces #tradition #costume #cashprizes #Frozen #Nederland #Colorado – March 13, 14 & 15, 2015 #frozendeadguydays

A post shared by Frozen Dead Guy Days (@frozendeadguydays) on

3. The Redneck Games – East Dublin Georgia

Denne festivalen ble årlig fra 1996 til 2012. Da Atlanta ble tildelt de olympiske lekene i 1996 skal denne redneck-festen ha oppstått som en motreaksjon.

Hadde man rukket å besøke festivalen ville man fått bekreftet alle fordommene man har mot amerikanere fra sørstatene.

Blant«øvelsene» som det ble konkurrert i kan vi nevne toalettsete-kasting, armhule-promping, sigarettknipsing og stuping (i en gjørmepytt). Ifølge Wikipedia skal det på det meste ha vært 5000 besøkende på The Redneck Games.

Foto: Joe Sepielli (CC BY 2.0)

4. La Tomatina -Buñol, Spania

Matkrig!

La Tomatina oppstod i 1945 har siden 70-tallet vært en årlig matkrig i Buñol, der det eneste lovlige våpenet er tomater. Ifølge arrangøren er det bare for moro.

I 2012 skal det ha vært 50.000 deltakere i matfesten, men på grunn av sikkerheten er det nå bare 20.000 heldige som får billetter. Byen males rød i løpet av tre dager, bokstavelig talt!

 

Respond to Fire av snåleste festivalene i verden

Leave a reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.