Dette er reisemålene alle ølhunder må besøke

Ølelskere er gjerne glade i å utforske verden og nye smaker. Å spise og drikke lokalt cuisine er en viktig del av det å oppleve et nytt sted. Det er også en utmerket måte å komme i kontakt med lokalkjente og gjøre opplevelsen av den nye byen eller det nye landet til noe helt spesielt.

Det er noen byer som er bedre på øl enn andre og vi har plukket ut noen av de mest anerkjente ølmekkaene i verden.

Portland, Oregon

Exploration is life. Be sure to get a tasting flight to explore all our beers available at our taprooms.

A post shared by Ordnance Brewing (@ordnancebrewing) on

Hipsterhovedstaden med stor H. Mange snakker om hipstere med forakt, men fokus på kvalitet og røtter gjør dette til en kultur som gir rom for håndverksøl.

Portland har det høyeste antallet mikrobryggerier i verden, faktisk mer enn 85 i selve byen ifølge Travel&Leisure. Nettmagasinet kårer Portland til den beste byen for ølinteresserte i statene. De skriver at tettheten mellom bryggeriene har resultert i en rik ølkultur i en by full av kulturtilbud. Beeradvocate har en liste med festivaler, restauranter og (selvsagt) bryggerier som byen har å tilby.

Nyt en øl ved siden av en tweed-kledd og bebartet hipster i en av de mest fotgjengervennlige byene i USA. Om du befinner deg på nordvestkysten av USA i sommer arrangeres Oregon Brewers Festival fra 26. til 30 juli.

#traveloregon

A post shared by Ryan Parker (@nw.ryan) on

Portland, Maine

Helt på andre siden av det langstrakte USA finner man Portland, Oregons lillebror; Portland, Maine!

Hopculture skriver at den lille byen i delstaten Maine har flest mikrobryggerier per innbygger og bør tas på alvor. Bryggerier som Allagash og Shipyard trekkes frem som noen av trendsetterne på ølboomen i delstaten. Med sine 66.000 innbyggere er det flust av restauranter og barer som serverer kvalitetsbrygg og støtter opp om lokalt næringsliv, hevder reisemagasinet Matador.

Clam chowder, østers og lobster rolls med noe leskende til? Hvem kan si nei?

København

Single Hop Amarillo cans are about to hit the streets! 🏚

A post shared by mikkellerbeer (@mikkellerbeer) on

Du trenger ikke reise over Atlanterhavet for å finne det beste av håndverksbrygget her i verden. Du kan ta ferja fra Oslo, faktisk.

København og danskenes ølkultur sitter dypt, ikke rart at de tar seg et smørbrød og en øl til lunsj. Den danske hovedstaden er hjembyen til internasjonalt anerkjente bryggerier som Mikkeller og To Øl, for å nevne noen.

Mikkellers to barer i Stefansgade og Viktoriagade prikker inn topplasseringer på nettsamfunnet Ratebeer med noe som kan kalles full score. Om du befinner deg på sistnevnte bar kan du slenge innom restauranten Øl & Brød!

Respond to Dette er reisemålene alle ølhunder må besøke

Leave a reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.